Hírek
2023. jan. 15.
Góz Lilla - Siófoki Szakképzési Centrum
Góz Lilla - Siófoki Szakképzési Centrum
- Siófoki Szakképzési Centrum
- Siófoki SZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola
- Borismeret.hu
Unikális borismereti képzést indítunk
Egy újabb tuti és unikális képzés indít februárban a Siófoki Szakképzési Centrum a Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskolában!

Egy újabb tuti és unikális képzés indít februárban a Siófoki Szakképzési Centrum a Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskolában. A borismereti képzés szakmai képviselője és előadója Szik Mátyás, aki többszörös magyar sommelier bajnok. - Minden ott kezdődött, hogy korán észrevettem, a szaglásom és ízlelésem érzékenyebb, mint a környezetemben élőké, tudtam, hogy kommunikációval, ízekkel és emberekkel szeretnék foglalkozni – beszélt a kezdetekről Szik Mátyás. Hozzátette: folyamatosan képezte magát, csúcséttermekben és hotelekben tart szakmai tréningeket kommunikáció, sales és persze bor- és italszakmai témakörökben. Célja, hogy az emberek mindennapjainak része legyen a minőségi italok és ételek fogyasztása, hogy ne legyenek véletlen ízek az asztalon, és hogy az étkezés ne csupán a fiziológiai szükségleteink kielégítését szolgálja. - Hiszen az étkezés bor nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül – mondta el a sommelier bajnok.

A Siófoki Szakképzési Centrum azért indítja a képzést, mert azt tapasztalják, hogy elindult a borfogyasztási kultúra pozitív fejlődése, egyre nagyobb az igény arra, hogy a felszolgáló tudjon az adott étel mellé, azzal harmonizáló bort ajánlani, sőt mi több, az ajánlott borról bővebb tájékoztatást nyújtani. Tapasztalataink alapján a Balaton régióban, de országos viszonylatban is elenyésző azon vendéglátó egységek aránya, ahol szaktudással rendelkező felszolgáló ezt a feladatot el tudja látni. Ezért fogalmazódott meg bennünk a képzés ötlete, és annak létjogosultságát a vendéglátó egységek tulajdonosai, és maga Szik Mátyás is megerősítette. A Siófoki Szakképzési Centrum által meghirdetett képzésre egyaránt várjuk vendégtéri szakemberek és borkedvelők jelentkezését. A képzésen szőlészeti, borászati alapokat szerezhetnek, megismerhetik a hazai és külföldi szőlőfajtákat, borlapot állítanak össze, a borhibákat is megismerik, de a tárolás, kiválasztás, érlelés folyamataiba is bepillanthatnak. A bor értékesítéséről, sales technikákról és gyakorlati sommelier ismeretekről is kapnak tájékoztatót.

A képzésen való részvételnek nincs előfeltétele, összesen hatvan óra és február elején kezdődik. Bruttó ára 200 ezer forint. Várunk mindenkit szeretettel!
Képzési időpontok:
• 2023.02.07. (kedd) • 2023.02.14. (kedd) • 2023.02.28. (kedd) • 2023.03.07. (kedd) • 2023.03.14. (kedd) • 2023.03.28. (kedd) • 2023.04.04. (kedd)
Képzési időpontok:
• 2023.02.07. (kedd) • 2023.02.14. (kedd) • 2023.02.28. (kedd) • 2023.03.07. (kedd) • 2023.03.14. (kedd) • 2023.03.28. (kedd) • 2023.04.04. (kedd)
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

I. ZIEHL-ABEGG Ágazati Szakmai Verseny
Idén első alkalommal rendezte meg a vállalat az I. ZIEHL-ABEGG Ágazati Szakmai Versenytbgépészet és elektronika-elektrotechnika ágazatokban tanuló fiatalok részére.
2025. ápr. 16.
SSZC
SSZC

V. Balatoni Szakmakikötő: rekord számú érdeklődő mindkét helyszínen
Ötödik alkalommal várta a Balatoni Szakmakikötő, a Balaton régió legnagyobb pályaorientációs rendezvénye az általános iskolák 6–7. osztályos tanulóit és kísérő pedagógusait.
2025. ápr. 10.
SSZC
SSZC