Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2024. máj. 31.
HP
  • Siófoki Szakképzési Centrum

Új esély a fiatal felnőtteknek

Több, mint ötmilliárd forint jut a tizenöt évnél idősebb, de harminc év alatti nem dolgozó és nem tanuló fiatalok segítésére Somogyban. A GINOP Plusz Ifjúsági Garancia Plusz Program keretében a vármegyei kormányhivatal együttműködési megállapodást írt alá kedden somogyi oktatási intézményekkel, kamarákkal, civil-és családtámogatási szervezetekkel. Neszményi Zsolt főispán köszöntőjét követően Hornyák Valéria főosztályvezető ismertette a program részleteit. Centrumunkat Horváth Péter főigazgató képviselte.

Új esély a fiatal felnőtteknek
Több, mint ötmilliárd forint jut a tizenöt évnél idősebb, de harminc év alatti nem dolgozó és nem tanuló fiatalok segítésére Somogyban. A GINOP Plusz Ifjúsági Garancia Plusz Program keretében a vármegyei kormányhivatal együttműködési megállapodást írt alá kedden somogyi oktatási intézményekkel, kamarákkal, civil-és családtámogatási szervezetekkel. Neszményi Zsolt főispán köszöntőjét követően Hornyák Valéria főosztályvezető ismertette a program részleteit. Centrumunkat Horváth Péter főigazgató képviselte. A rendezvényen ezt nyilatkozta a helyi sajtónak:
"Nagy a társadalmi felelőssége a centrumnak és az elmúlt esztendőkben megmutatták iskoláinkban, hogy nem csak érezzük ezt, hanem valódi lépéseket tettek ennek érdekében. Három intézményünkben elindítottuk a Rugalmas tanulási utak képzéseit, felnőttképzésben az országban az elsők között kezdtük meg. Ezek a programok kifejezetten az általános iskolai végzettséggel, vagy azzal sem rendelkező munkavállalókat, dolgozókat, embereket célozzák meg. Én azt gondolom, olyan sikeres pályázatokat tudtunk megvalósítani, amiről egyébként éppen az itt megjelentek személyesen tudtak pár hónapja tájékozódni Balatonbogláron. A centrum egész vezetése és az intézményeinkben dolgozó munkatársak is rendkívül elkötelezettek ebben a kérdésben.
Azt látni kell, hogy az iskola szerepe megváltozott, a szakképző intézmények legalább annyira szociális intézmények is, mint amennyire oktatásiak, vannak olyan kérdések, amelyeket az iskolában tudunk megoldani és nagyon nagy élmény számomra, hogy a gyerekeken keresztül sokszor a szülői házat is tudjuk edukálni. A korábbi Ginop pályázatnak köszönhetően a szakképzésben minden kilencedikest mérünk bemenetkor és kilencedik végén is. Egy belátható időintervallumon belül megtörtént egy bemeneti és kimeneti mérés és pontosan látjuk azt, hogy az intézményeink micsoda pedagógiai hozzáadott értéket produkálnak egy év alatt. Megerősítjük a gyerekek alapkompetenciát, amelyek sok esetben hiányoznak. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embereknek nagy szükségünk van motivációra és nem csak a középiskolás diákokra gondolok, hanem a felnőttekre is. Egy-egy jó szóval, mentorálással csodákat lehet elérni. Egyébként a mentori tevékenység a Siófoki Szakképzési Centrum intézményeiben kifejezetten fontos. Törekszünk arra, hogy minden intézményünkben rendelkezésre álljon iskolapszichológus. Célunk, hogy egy fiatalból a társadalom számára hasznos tagot tudjunk nevelni. Ez egy összetett folyamat és nagyon sok szakember értő munkájára van szükség. Higgyék el, hogy ahhoz, hogy valaki ebben a kérdésben valóban értékes munkát tudjon végezni, ahhoz nagyon komoly elhivatottság kell és én nagyon büszke vagyok, hogy sok ilyen kollégával rendelkezünk."

A programban a Somogy Vármegyei Kormányhivatal együttműködő partnerei: Somogy Vármegyei Önkormányzat, MATE Kaposvári Campus, Kaposvári Tankerületi Központ,   Kaposvári Szakképzési Centrum, „Alternaív” Ifjúsági és Kulturális Egyesület, Siófoki Szakképzési Centrum, Kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság, Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, Siófoki Tankerületi Központ, Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, Somogy Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat, Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Somogy Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Mélyben és Reményben Alapítvány.

Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló program részleteiről a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain kérhető bővebb információ.

 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Már jelentkezhetnek 2024. szeptemberében induló esti szakmai képzéseinkre!

Már jelentkezhetnek 2024. szeptemberében induló esti szakmai képzéseinkre!

Már regisztrálhatnak 2024. szeptemberében induló ingyenes szakmai képzéseinkre és érettségi vizsgára felkészítő kurzusainkra!

2024. jún. 24.
HP
Legjobbjainkat díjaztuk

Legjobbjainkat díjaztuk

Hagyománnyá vált a Siófoki Szakképzési Centrumban, hogy a tanév végén megjutalmazzuk a kimagasló eredményt elérő, valamely területen a legjobban teljesítő diákokat és azokat az oktatókat, akik diákjaink sikereiért a legtöbbet tették az adott tanévben. Kedden délelőtt a balatonvilágosi Tópart Hotelben Szamosi Lóránt kancellár és Horváth Péter főigazgató köszöntötte a vendégeket, az iintézmények vezetőit, az elismerésben részesülő oktatókat és tanulókat.

2024. jún. 11.
GL
Városi pedagógusnapi elismerés

Városi pedagógusnapi elismerés

Siófok város pedagógusnapi ünnepségén köszöntötték a település tanárait, óvodapedagógusait a Kálmán Imre Művelődési Központban.

2024. jún. 4.
Intézmény


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

    • SZC logo fehér
    • Siófoki Szakképzési Centrum

      8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

    • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

      E-mail: centrum@siofokiszc.hu

      OM azonosító: 203050

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


    2024Siófoki Szakképzési Centrum