Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2023. jún. 5.
Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

Országos siker a Modellvállalat versenyen!

A KTI Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Modellvállalat című szimulációs versenyén a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium csapata bekerült az országos döntőbe. A versenybe 158 csapat nevezett be, amiből a legjobb 40 csapat fél éven át mérhette össze tudását. A döntőt 2023. május 30-31-én rendezték meg Kecskeméten, ahová csak a 11 legjobb csapat kerülhetett be.

Országos siker a Modellvállalat versenyen!

Országos siker a Modellvállalat versenyen!

 
A KTI Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Modellvállalat című szimulációs versenyén a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium csapata bekerült az országos döntőbe. A versenybe 158 csapat nevezett be, amiből a legjobb 40 csapat fél éven át mérhette össze tudását.
A verseny célja volt, hogy a résztvevők egy saját ötlet mentén önállóan tervezzék meg egy vállalkozás elindítását és működtetését.
A Szurikáták termékinnovációra építették vállalkozásukat: 100%-os gyümölcslé gyártása 1 dl-es kiszerelésben. Ötletük kiindulási alapja a cukorbetegek vércukorszintjének könnyebb szinten tartása volt. Novembertől kellett teljesíteni a különböző kihívásokat, melyhez elméleti tananyagot, gyakorlati példát és mentorálást is kaptak a csapatok. Így készítettek piackutatást, SWOT- és STEEP-analízist, marketing tervet, saját weboldalt. Legnehezebb feladatnak az éves pénzügyi terv elkészítése bizonyult.
A döntőt 2023. május 30-31-én rendezték meg Kecskeméten, ahová csak a 11 legjobb csapat kerülhetett be. Itt a pénteki „jégoldás” részeként egymással ismerkedtek a versenyzők, interjút adtak, majd szerdán került sor a tényleges versenyre: a vállalkozás bemutatására a „cápáknak”. Kata, Csenge és Nóri ügyesen megállták a helyüket és sok tapasztalattal zárták a versenyt.
 
Szurikáták csapata: Heller Kata, Pálmai Csenge Zsófia, Vinczellér Nóra
Felkészítő tanár: Mészárosné Zsátos Anna
 
 
 
 
 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Waldheimben járt a Krúdy küldöttsége

Waldheimben járt a Krúdy küldöttsége

Április 8-12-ig a német testvériskolában, Waldheimban tett látogatást négy tanuló és két oktató a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium képviseletében.

2024. ápr. 22.
Intézmény
Szakmakikötő 2024: negyedszerre hajóztunk ki

Szakmakikötő 2024: negyedszerre hajóztunk ki

Több száz hatodik és hetedikes diák vett részt a IV. Balatoni Szakmakikötő rendezvényünkön pénteken. A Siófoki Szakképzési Centrum iskolái Fonyódon és Siófokon interaktív módon mutatták be képzéseiket, színes szakmáikat. Továbbá ingyenes hajózási lehetőséget és pályaválasztási tanácsadást is kínáltunk a fiataloknak. Duális partnereink is bemutatkoztak mindkét helyszínen.

2024. ápr. 19.
HP
Második helyen végzett a Baross csapata a vármegyei hungarikum versenyen

Második helyen végzett a Baross csapata a vármegyei hungarikum versenyen

Az előkelő második helyen végzett a Siófoki SZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola "Aranycsapat" nevű formációja az Értékeink vármegyén innen című Hungarikum vetélkedő szerdai döntőjének középiskolai kategóriájában, amelyet a kaposvári Vármegyeháza Dísztermében rendezett meg a szervező Somogy Vármegyei Önkormányzat.

2024. ápr. 18.
HP


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

    • SZC logo fehér
    • Siófoki Szakképzési Centrum

      8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

    • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

      E-mail: centrum@siofokiszc.hu

      OM azonosító: 203050

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


    2024Siófoki Szakképzési Centrum