Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2023. jún. 5.
Siófoki Szakképzési Centrum
 • Siófoki Szakképzési Centrum
 • Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

Országos siker a Modellvállalat versenyen!

A KTI Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Modellvállalat című szimulációs versenyén a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium csapata bekerült az országos döntőbe. A versenybe 158 csapat nevezett be, amiből a legjobb 40 csapat fél éven át mérhette össze tudását. A döntőt 2023. május 30-31-én rendezték meg Kecskeméten, ahová csak a 11 legjobb csapat kerülhetett be.

Országos siker a Modellvállalat versenyen!

Országos siker a Modellvállalat versenyen!

 
A KTI Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Modellvállalat című szimulációs versenyén a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium csapata bekerült az országos döntőbe. A versenybe 158 csapat nevezett be, amiből a legjobb 40 csapat fél éven át mérhette össze tudását.
A verseny célja volt, hogy a résztvevők egy saját ötlet mentén önállóan tervezzék meg egy vállalkozás elindítását és működtetését.
A Szurikáták termékinnovációra építették vállalkozásukat: 100%-os gyümölcslé gyártása 1 dl-es kiszerelésben. Ötletük kiindulási alapja a cukorbetegek vércukorszintjének könnyebb szinten tartása volt. Novembertől kellett teljesíteni a különböző kihívásokat, melyhez elméleti tananyagot, gyakorlati példát és mentorálást is kaptak a csapatok. Így készítettek piackutatást, SWOT- és STEEP-analízist, marketing tervet, saját weboldalt. Legnehezebb feladatnak az éves pénzügyi terv elkészítése bizonyult.
A döntőt 2023. május 30-31-én rendezték meg Kecskeméten, ahová csak a 11 legjobb csapat kerülhetett be. Itt a pénteki „jégoldás” részeként egymással ismerkedtek a versenyzők, interjút adtak, majd szerdán került sor a tényleges versenyre: a vállalkozás bemutatására a „cápáknak”. Kata, Csenge és Nóri ügyesen megállták a helyüket és sok tapasztalattal zárták a versenyt.
 
Szurikáták csapata: Heller Kata, Pálmai Csenge Zsófia, Vinczellér Nóra
Felkészítő tanár: Mészárosné Zsátos Anna
 
 
 
 
 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Legjobbjainkat díjaztuk

Legjobbjainkat díjaztuk

Hagyománnyá vált a Siófoki Szakképzési Centrumban, hogy a tanév végén megjutalmazzuk a kimagasló eredményt elérő, valamely területen a legjobban teljesítő diákokat és azokat az oktatókat, akik diákjaink sikereiért a legtöbbet tették az adott tanévben. Kedden délelőtt a balatonvilágosi Tópart Hotelben Szamosi Lóránt kancellár és Horváth Péter főigazgató köszöntötte a vendégeket, az iintézmények vezetőit, az elismerésben részesülő oktatókat és tanulókat.

2024. jún. 11.
GL
Városi pedagógusnapi elismerés

Városi pedagógusnapi elismerés

Siófok város pedagógusnapi ünnepségén köszöntötték a település tanárait, óvodapedagógusait a Kálmán Imre Művelődési Központban.

2024. jún. 4.
Intézmény
Új esély a fiatal felnőtteknek

Új esély a fiatal felnőtteknek

Több, mint ötmilliárd forint jut a tizenöt évnél idősebb, de harminc év alatti nem dolgozó és nem tanuló fiatalok segítésére Somogyban. A GINOP Plusz Ifjúsági Garancia Plusz Program keretében a vármegyei kormányhivatal együttműködési megállapodást írt alá kedden somogyi oktatási intézményekkel, kamarákkal, civil-és családtámogatási szervezetekkel. Neszményi Zsolt főispán köszöntőjét követően Hornyák Valéria főosztályvezető ismertette a program részleteit. Centrumunkat Horváth Péter főigazgató képviselte.

2024. máj. 31.
HP


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBella Italia Restaurant SiófokDatalogicFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemKistücsök Étterem BalatonszemesKongsberg AutomotiveMala Garden Étterem SiófokNEKAPort étterem és panzióSió Eckes - GraniniSiófok KCSióFrissZiehl-Abegg

  • SZC logo fehér
  • Siófoki Szakképzési Centrum

   8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

  • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

   E-mail: centrum@siofokiszc.hu

   OM azonosító: 203050

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


  2024Siófoki Szakképzési Centrum