Hírek
2023. máj. 3.
Siófoki Szakképzési Centrum
Siófoki Szakképzési Centrum
- Siófoki Szakképzési Centrum
- Balatoni Kulináris Műhely
- GINOP-6.2.7-20 Ágazati Képzőközpontok Infrastrukturális és szakmai felkészítése az új szakképzési struktúrára
Középpontban az utánpótlás képzése - megalakult a Balatoni Kulináris Műhely Nonprofit kft.!
A Siófoki Szakképzési Centrum, balatoni éttermek és egy szálloda közösen hozták létre azt az új gazdasági szervezetet, amelynek célja a balatoni gasztronómia és turizmus számára a minőségi szakember-utánpótlás biztosítása.

Középpontban az utánpótlás képzése:
Megalakult a Balatoni Kulináris Műhely Nonprofit kft.!
A Siófoki Szakképzési Centrum, balatoni éttermek és egy szálloda közösen hozták létre azt az új gazdasági szervezetet, amelynek célja a balatoni gasztronómia és turizmus számára a minőségi szakember-utánpótlás biztosítása.
Kedd reggel Siófokon alapították meg a tulajdonosok a Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft.-t, amelynek a korábban több sikeres turisztikai, gasztronómiai vállalkozást menedzselő, Balatoni Kör tag Varga László lett az ügyvezetője. Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja elmondta: 280 millió forint uniós forrást nyertek egy turizmus-vendéglátás területén működő ágazati képzőközpont létrehozására. Hozzátette: várhatóan június végére áll össze az új szervezet szakmai programja, ekkorra készül el az új, modern multimédiás oktatókonyha is, amely egyik bázisa lesz a diákok szeptemberben induló képzésének. - Szeretnénk, ha a fiatalok nagyon magas szintű oktatást kapnának a Balatonnál, ha itthon tanulnának, dolgoznának, és találnának jövőképet maguknak. Célunk, hogy itthon váljanak anyagilag is megbecsült, jó szakemberré – mondta el Csapody Balázs, a Kistücsök Food & Room tulajdonosa. Tóth Gergely, a CE Plaza Hotel tulajdonosa elmondta: szállodájuk évek óta elkötelezett abban, hogy saját erőforrásaiból áldozzon a munkaerőhiány problémájának enyhítésére. Jelenleg hotelükben pincér-vendégtéri szakember, szakács, valamint turisztikai technikus tanulókat foglalkoztatnak a centrum iskoláiból. A gazdasági szervezet tagja lett Csapody Balázson és Tóth Gergelyen kívül Balla György, a Port étterem és panzió vezetője, illetve Dávid-Tóth Sándor, a Bella Italia étterem egyik tulajdonosa.
Az M1 beszámolója az eseményről:
A HírTV beszámolója az eseményről





KAPCSOLÓDÓ HÍREK

I. ZIEHL-ABEGG Ágazati Szakmai Verseny
Idén első alkalommal rendezte meg a vállalat az I. ZIEHL-ABEGG Ágazati Szakmai Versenytbgépészet és elektronika-elektrotechnika ágazatokban tanuló fiatalok részére.
2025. ápr. 16.
SSZC
SSZC

V. Balatoni Szakmakikötő: rekord számú érdeklődő mindkét helyszínen
Ötödik alkalommal várta a Balatoni Szakmakikötő, a Balaton régió legnagyobb pályaorientációs rendezvénye az általános iskolák 6–7. osztályos tanulóit és kísérő pedagógusait.
2025. ápr. 10.
SSZC
SSZC