Hírek
2023. okt. 24.
Siófoki Szakképzési Centrum
Siófoki Szakképzési Centrum
- Siófoki Szakképzési Centrum
 - Siófoki SZC Hikman Béla Szakképző Iskola
 
Dobogós lett a marcali szakács diákok főztje
Préselt kappan terrine és mangalica duett meghozta a sikert a marcali szakács tanulóknak. A három fős csapat az OMÉK-en rendezett II. Lukács István Emlékversenyen az első főzési napon második helyezést szerzett.

Préselt kappan terrine és mangalica duett meghozta a sikert a marcali szakács tanulóknak. A három fős csapat az OMÉK-en rendezett II. Lukács István Emlékversenyen az első főzési napon második helyezést szerzett. Címvédőként érkezett a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület Lukács István emlékversenyére a Siófoki Szakképzési Centrum Hikman Béla Szakképző Iskola szakács csapata. Kerner Krisztina, az iskola igazgatója elmondta: idén Budapesten, az OMÉK területén rendezték meg az országos döntőt. A csapatoknak egy előételt, és egy főételt kellett a zsűri elé tálalni. A marcali diákjaink pénteken versenyeztek a pécsi és szekszárdi diákokkal és a második helyezést sikerült megszerezniük. A csapatot Balaicza Patrícia, Berki Tíria Blanka, Kovács Kornél Valentin alkotta. A diákokat Ható András mesterszakács és Mészáros Zoltán szakoktató készítette fel. Mészáros Zoltán, szakoktató elmondta: a tanulók préselt kappan terrinet tálaltak dijoni mustárdresszingbe forgatott kerti salátával. Főételnek mangalica tarját készítettek házilag kovászolt zöldbabbal töltve, mangalica mozaikot kakukkfüves puliszkával, zöldborsó textúrával és vajon párolt sárgarépával. Hozzátette: a felkészülés során tíz kappant elfőztek, mire összeállt teljesen a menüsor és a verseny reggelén küldtek egy sms-t Bocskoréknak, akik a Retro Rádión át kívántak sok szerencsét a főzéshez. A Lukács István emlékversenyen az összesített eredmény alapján az abszolút első helyet a székesfehérváriak csapata nyerte el.






KAPCSOLÓDÓ HÍREK

A szakképzés fejlődésének jó példája a Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont
Az M1 szakképzésben tervezett fejlesztésekről szóló riportjában a szakképzésben lezajlott fejlesztések egyik kiváló példájaként a Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont is bemutatkozott.
2025. okt. 21.
SSZC
SSZC

Bővülő esélyteremtés: Marcaliban is pilot csoport indult
Az általános iskolások is bekapcsolódnak a Dobbantó és Műhelyiskola programba. A pilot projekt egyik helyszíne Marcali.
2025. okt. 20.
IKK, SSZC
IKK, SSZC

Mathiász-napok
Október 18-án és 19-én került sor balatonboglári intézményünkben a hagyományos Mathiász-napokra. Idén is gazdag progrmakínálat várta az érdeklődőket.
2025. okt. 20.
SSZC, intézmény
SSZC, intézmény
