Ugrás a fő tartalomra

8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.


+36 84 346 581 +36 84 310 414

Hírek


2023. okt. 24.
Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki Szakképzési Centrum
  • Siófoki SZC Hikman Béla Szakképző Iskola

Dobogós lett a marcali szakács diákok főztje

Préselt kappan terrine és mangalica duett meghozta a sikert a marcali szakács tanulóknak. A három fős csapat az OMÉK-en rendezett II. Lukács István Emlékversenyen az első főzési napon második helyezést szerzett.

Dobogós lett a marcali szakács diákok főztje
Préselt kappan terrine és mangalica duett meghozta a sikert a marcali szakács tanulóknak. A három fős csapat az OMÉK-en rendezett II. Lukács István Emlékversenyen az első főzési napon második helyezést szerzett. Címvédőként érkezett a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület Lukács István emlékversenyére a Siófoki Szakképzési Centrum Hikman Béla Szakképző Iskola szakács csapata. Kerner Krisztina, az iskola igazgatója elmondta: idén Budapesten, az OMÉK területén rendezték meg az országos döntőt. A csapatoknak egy előételt, és egy főételt kellett a zsűri elé tálalni. A marcali diákjaink pénteken versenyeztek a pécsi és szekszárdi diákokkal és a második helyezést sikerült megszerezniük. A csapatot Balaicza Patrícia, Berki Tíria Blanka, Kovács Kornél Valentin alkotta. A diákokat Ható András mesterszakács és Mészáros Zoltán szakoktató készítette fel. Mészáros Zoltán, szakoktató elmondta: a tanulók préselt kappan terrinet tálaltak dijoni mustárdresszingbe forgatott kerti salátával. Főételnek mangalica tarját készítettek házilag kovászolt zöldbabbal töltve, mangalica mozaikot kakukkfüves puliszkával, zöldborsó textúrával és vajon párolt sárgarépával. Hozzátette: a felkészülés során tíz kappant elfőztek, mire összeállt teljesen a menüsor és a verseny reggelén küldtek egy sms-t Bocskoréknak, akik a Retro Rádión át kívántak sok szerencsét a főzéshez. A Lukács István emlékversenyen az összesített eredmény alapján az abszolút első helyet a székesfehérváriak csapata nyerte el.
 
 
 
 
 
 

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


A szakképzés fejlődésének jó példája a Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont

A szakképzés fejlődésének jó példája a Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont

Az M1 szakképzésben tervezett fejlesztésekről szóló riportjában a szakképzésben lezajlott fejlesztések egyik kiváló példájaként a Balatoni Kulináris Műhely Ágazati Képzőközpont is bemutatkozott.

2025. okt. 21.
SSZC
Bővülő esélyteremtés: Marcaliban is pilot csoport indult

Bővülő esélyteremtés: Marcaliban is pilot csoport indult

Az általános iskolások is bekapcsolódnak a Dobbantó és Műhelyiskola programba. A pilot projekt egyik helyszíne Marcali.

2025. okt. 20.
IKK, SSZC
Mathiász-napok

Mathiász-napok

Október 18-án és 19-én került sor balatonboglári intézményünkben a hagyományos Mathiász-napokra. Idén is gazdag progrmakínálat várta az érdeklődőket.

2025. okt. 20.
SSZC, intézmény


KIMIKK
Balatoni Hajózási Zrt.Balatoni KörBalatoni Kulináris Műhely ÁKK NkftBella Italia Restaurant SiófokCE Plaza Hotel****Debreceni EgyetemFerro-FlexFöldgázszállító Zrt.HalkerKaposi Mór Oktató KórházKatasztrófavédelemMala Garden Étterem SiófokNEKASió Eckes - GraniniSióFrissVisit Balaton 365Ziehl-Abegg

    • SZC logo fehér
    • Siófoki Szakképzési Centrum

      8600 Siófok, Kálmán Imre Sétány 3.

    • Telefon: +36 84 346 581 +36 84 310 414

      E-mail: centrum@siofokiszc.hu

      OM azonosító: 203050

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000143


    2025Siófoki Szakképzési Centrum