Hírek
SSZC
- Siófoki Szakképzési Centrum
- Balatoni Kulináris Műhely
- Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium
A Balatoni Kulináris Műhely volt a Balaton Sütije 2025 verseny házigazdája
Több mint harminc különleges desszerttel neveztek a balatoni cukrászok a Balaton Sütije 2025 versenyre. A zsűri a Balatoni Kulináris Műhely kezelésében lévő siófoki Thanhoffer Villában kóstolta meg a beérkezett süteményeket.

Több mint harminc különleges desszerttel neveztek a balatoni cukrászok a Balaton Sütije 2025 versenyre. A zsűri a Balatoni Kulináris Műhely kezelésében lévő siófoki Thanhoffer Villában kóstolta meg a beérkezett süteményeket, melyek között a Balaton gazdag alapanyagai – dió, mandula, szőlő, bor, barack, körte, füge, áfonya és málna – kaptak főszerepet, kreatív és modern formában.
A zsűri értékelése után október 12-én, a badacsonyi Füge Feszten derül ki, melyik alkotás nyeri el a Balaton sütije 2025 címet.
Az idei megmérettetés különlegessége, hogy tíz fiatal cukrásztanuló, köztük a Krúdy diákjai is részt vettek a junior kategóriában.
- A Balaton Sütije verseny célja, hogy a Balaton régió ízeit és kreativitását a gasztronómia eszközeivel mutassuk meg, külön öröm, hogy az északi és déli part, valamint a nyugati és keleti medence cukrászai is képviseltették magukat, így a verseny egy igazán teljes, egységes képet adott a Balaton édes ízeiről – mondta Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke, a VisitBalaton365 Nkft. ügyvezetője.
- A Balatoni Kulináris Műhelyben a szakképzés többet jelent a kötelező tananyagnál, nálunk a diákok modern konyhatechnológiai környezetben fedezik fel a gasztronómia világát: megismerik a legkorszerűbb eljárásokat, betekintést nyernek a nemzetközi konyhák különlegességeibe, és valódi rendezvényhelyzetekben – díszebédek, állófogadások, fesztivál kitelepülések előkészítése és lebonyolítása során próbálhatják ki magukat – hangsúlyozta Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja.
A zsűri hét elismert szakemberből állt, akik teljesen anonim módon a desszertek ízét, harmóniáját, megjelenését és a Balatonhoz való kötődését értékelték. A zsűri elnöke Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke volt. - A döntőbe jutott desszertek magas színvonala jól mutatja, milyen gazdag a Balaton régió gasztronómiai világa, a versenyzők nemcsak a hagyományokat tisztelték meg, hanem mertek újítani is és külön öröm volt számomra, hogy junior kategóriába is többen neveztek, hiszen rendkívül fontos a szakmai utánpótlás, örülök, hogy sikerült megszólítani a fiatalokat is - emelte ki a szakember.
A Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium tanulói a Balatoni Naplemente nevű desszerttel varázsolják elénk a tóparti hangulatot, amelyben a bor és a gyümölcsök ízei találkoznak.
Az eseményről a Somogy TV is beszámolt:
GALÉRIA
A Balaton sütije 2025 verseny



KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Szakmai együttműködés a jövő technológiáiért
Az Economic Innovation Partnership Program konferencián a szakértők az alternatív járműgyártáshoz kapcsolódó oktatási fejlesztéseket és a szakképzés új irányait mutatták be.
IKK, SSZC

Bacsákos második hely az Országos Haditorna Verseny megyei fordulójában
Három iskolánk is részt vett november 14-én az Országos Haditorna Verseny Somogy vármegyei fordulóján.
Intézmény, SSZC
Kitartásuk meghozta a sikert
Az Országos Tudományos és Innovációs Olimpián kiválóan szereplő Mathiászos diákokkal és felkészítőjükkel beszélgettünk.
GL
